Saçlarımızla ilgili yaşadığımız, dökülmelerinden, sağlıksız görünümlerine kadar her türlü problemin çözümü için birçok yöntem araştırır ve uygularız. Bilim ve teknoloji alanındaki dudak uçuklatan ilerlemelere ve gelişmelere rağmen, ne yazık ki bazı sorunların kökten çözümüne yönelik henüz çare bulunamamıştır. Saç dökülmesi, en çok araştırılan, yenilikleri en çok takip edilen konulardan biridir. Saç dökülmesini önlemeye ve hızlı uzamasını sağlamaya yönelik araştırmalar yapmışsak dermarollere mutlaka denk gelmişizdir. Cilt ve saç sorunları için yaygın olarak kullanılan dermarollerle ilgili merak ettiklerinizi bu yazımda bulabilirsiniz.
Dermaroller Nedir? Nasıl Etki Eder?
Dermaroller aynı zamanda mikro iğneleme işlemi olarak da bilinir. Mikro iğneleme, yaygın bir kullanım alanı ve tatmin edici sonuçlarıyla dermatolojideki en heyecan ve umut verici tedavilerinden bir tanesidir. Mikro iğneleme işlemi dermaroller aracılığıyla yapılır. Dermaroller, üzerinde küçük iğneler olan silindir şeklinde basit ve taşınabilir bir cihazdır. 0,5 ila 3 arası milimetrik uzunluğa sahip olan bu cilt bakım cihazı, mikro kanallar açarak cildi uyarır. Kan dolaşımını hızlandırarak yeni hücre oluşumunu destekler.
Dermaroller Ne için Kullanılır?
Dermaroller, çeşitli sebeplere bağlı gelişen ya da gelişebilecek cilt ve saç sağlığı sorunlarına karşı, tedavi sürecini destekleyen bir yöntem olarak tercih edilen popüler bir cilt bakım uygulamasıdır. Portföyünde bulunan faydalı etkiler göz ardı edilebilecek cinsten değil. İşte bazıları;
Dermaroller Saç Uzamasını Nasıl Destekler?
Dermaroller aracılığıyla yapılan mikro İğneleme genellikle, kellik tedavisinde kullanılan ve saçların uzamasını destekleyen minoksidil ve benzeri topikal ilaçların kullanımıyla beraber uygulanır. İlaç tedavisi, mikro iğneleme işlemiyle desteklenerek etkinliğinin artırılması hedeflenir. Bunun yanı sıra ilaç tedavisine ihtiyaç duymadan tek başına da uygulanabileceği durumlar vardır.
Dermarollerle Yapılan Mikro İğneleme Ağrılı Bir İşlem midir?
0.5 mm uzunluğunda iğnelerle yapılan işlemlerde genellikle ağrı hissedilmez. Daha uzun iğnelerin kullanıldığı durumlarda bir miktar ağrı olabilmektedir. Bunu önlemek için uygulama bölgesinin anestezik kremler yardımıyla uyuşması sağlanabilir.
Dermarollerin Yan Etkisi Var mıdır?
Bilinen belirgin bir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrası ciltte hafif kızarıklık meydana gelmesi olağan bir durumdur. Ancak hassas ciltlerdeki kızarıklığın geçmesi 48 saati bulabilir.
Dermaroller Uygulandıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
İşlem Sonrası, uygulama bölgesi krem ve serumlarla rahatlatılır. Hafif kızarıklıklar oluşması beklenir ve cilt yapınıza bağlı olarak kısa sürede düzelir.
Dermaroller Nasıl Kullanılır? Uygun Teknik Nedir?
Mikro iğneleme yöntemiyle saç dökülmesi sorunlarınıza çözüm bulmaya karar verdiyseniz bunu bir dermatolog yardımıyla, ya da evde kendiniz uygulayabilirsiniz. Ancak ilk uygulamanın dermatolog ya da uzman gözetiminde klinikte yapılması önerilir. Uygulama öncesinde dermaroller sterilize edilmiş olmalıdır. Uygulama alanının da hijyenine dikkat edilmeli, saç bölgesi için işlem yapılacaksa kafa derisi kuru ve temiz olmalıdır.
Dermaroller, tedavi edilmek istenen bölgeye yerleştirilerek, yatay, dikey ve çapraz şekilde her yöne yuvarlamaya dikkat ederek uygulanır. İşlem yapılan bölgeye göre değişiklik göstermekle birlikte, 15 ila 20 dakikalık uygulama süresi yeterlidir. İşlem esnasında, hafif kanamaları sağlayacak kadar baskı uygulanmalıdır. Saçların yeni oluşumları için bu kanamalar önemlidir ancak evde uygulanması enfeksiyon riskini artırabilir. Bu sebeple dermaroller aracılığıyla evde mikro iğneleme işlemi yapacaksanız, hijyen koşullarını çok iyi sağlamanız gerekir.
Saç Uzamasını Desteklemek İçin Dermaroller Ne sıklıkta Uygulanmalı?
İşlemi yakın aralıklarla sık sık tekrarlamak daha fazla ve daha kısa sürede etki edeceği anlamına gelmez. Aksine, minimal düzeyde yan etkileri olsa da, bunlara maruz kalma riskini artırmış olursunuz. Uygulama sonrası cildin kendini yenilemesi bir iki ay zaman alan bir süreçtir. Uygulamanın etkilerini daha iyi gözlemleyebilmek için 2 ay beklenmesi önerilir.